diumenge, 24 de febrer del 2013

SECCIÓ: CUIDAR-SE (UNA MICA)

LA PELL (segona part):

La pell requereix la nostra atenció no només per raons estètiques. Ella i les seves estructures associades (pèl i cabell, ungles i glàndules sudorípares i sebàcies) tenen una sèrie de funcions fisiològiques de primera magnitud. Una funció importantíssima és la de sintetitzar la vitamina D.
Si incloem en la nostra dieta aliments que continguin vitamines (A, C, E, grup B i D) i minerals (Sofre, Ferro, Zinc, Silici, Magnesi, Manganès i Seleni) aconseguirem tenir la pell sana i ben cuidada. Alguns exemples:
-Vit. A (fonts vegetals de provitamina A): carbassa, mandarina, pastanaga, tomàquet, albercoc, espinacs, alga espirulina, alfals germinat, ...
-Vit. C: kiwi, pebrot vermell, grosella negra, maduixa,  julivert, caqui, col, coliflor, espinacs, llimona, taronja, ...
-Vit. E: olis vegetals, germen dels cereals, ...
-Sofre: pèsols, mongetes verdes, cols, all cru, llavors oleaginoses, llevat de cervesa.
-Ferro: alga espagueti de mar, alga espirulina, remolatxa fresca, quinoa, mill ...
-Zinc: llavors de carbassa, ...
-Silici: la part més externa de les verdures verdes, llavors integrals, salvat, ceba, fruits secs, ...
També els aminoàcids són fonamentals per a la renovació de la pell.
Per tot això es recomana:
-Predomini d'hortalisses crues i llavors germinades.
-Abundància de sucs de fruites, sucs de verdures i infusions.
-Rebaixar el consum de sal comuna, greixos i proteïnes d'origen animal, enllaunats, sucres i farines refinats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies :-)