LA PELL (segona part):
La pell requereix la nostra atenció no només per raons
estètiques. Ella i les seves estructures associades (pèl i cabell, ungles i
glàndules sudorípares i sebàcies) tenen una sèrie de funcions fisiològiques de
primera magnitud. Una funció importantíssima és la de sintetitzar la vitamina
D.
Si incloem en la nostra dieta aliments que continguin
vitamines (A, C, E, grup B i D) i minerals (Sofre, Ferro, Zinc, Silici,
Magnesi, Manganès i Seleni) aconseguirem tenir la pell sana i ben cuidada.
Alguns exemples:
-Vit. A (fonts vegetals de provitamina A): carbassa,
mandarina, pastanaga, tomàquet, albercoc, espinacs, alga espirulina, alfals
germinat, ...
-Vit. C: kiwi, pebrot vermell, grosella negra,
maduixa, julivert, caqui, col, coliflor, espinacs, llimona, taronja, ...
-Vit. E: olis vegetals, germen dels cereals, ...
-Sofre: pèsols, mongetes verdes, cols, all cru, llavors
oleaginoses, llevat de cervesa.
-Ferro: alga espagueti de mar, alga espirulina, remolatxa
fresca, quinoa, mill ...
-Zinc: llavors de carbassa, ...
-Silici: la part més externa de les verdures verdes, llavors integrals, salvat, ceba, fruits secs, ...
També els aminoàcids són fonamentals per a la renovació de
la pell.
Per tot això es recomana:
-Predomini d'hortalisses crues i llavors germinades.
-Abundància de sucs de fruites, sucs de verdures i
infusions.
-Rebaixar el consum de sal comuna, greixos i proteïnes d'origen
animal, enllaunats, sucres i farines refinats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies :-)